Виена

Малко, добре отлежали виенски снимки.

Всичко, което преживях по-късно, вече се бе случило в Русчук.
Елиас Канети

Това с пълна сила важи и за Виена, която галено кръстих малкото Русе. Град на градините, музеите и изкуството.

Прекрасните градини на Шьонбрун

Има нещо тъжно в снимането на животни в клетки, но зоопарка създаваше усещането за  комфорт и малко по-щастливи обитатели от софийския.

На разходка из града.

Белведере, прекрасния парк и разбира се Климт.

Паметника на Съветската армия.

Дунав – укротен и разделен.

Разбира се една прекрасна сватба!

Задължително посещение в Пратера, във вагончето на виенското колело имаше още трима българи и двама руснаци ;)
5 Responses to “Виена”

 1. emoxide казва:

  Страхотни снимки от Виена.
  Аз също се радвах на тези красоти, но основно с очи, снимах с едно SAMSUNG Digimax V70; някой път ще ти споделя снимки правени с него – интересно, като че ли беше без АА филтър…даваше доста остри изображения на ISO50; Но беше с оптика от Schneider Kreuznach,предполагам има значение;
  ( http://www.photokina-show.com/news/samsung/V70_en.html )

 2. Спас казва:

  Страхотни снимки и страхотен град!

 3. Снимките са ви изключително красиви и се радвам, че ни пишете и , че ни показвате какви красоти има по света.Всеки един от нас си заслужава да обиколи поне някои държави, за да придобие по – голяма представа за това какво има самият той и да събере идеи за свой бизнес например.Тук давате и чудесни съвети кои места да посетим задължително като Пратера, всеки един преди да тръгне на път трябва да си е набелязал конкретни дестинации.

 4. IHSofia казва:

  Снимките са уникално романтични и определено не носят типичната за Виена строгост. Поздравления за фотографа има прекрасно уловени моменти. Със сигурност това са снимки, които пренасят публиката там.

 5. led крушки казва:

  Ами какво да кажа .. след толкова много лутане и търсене попаднах тук! Толкова различна информация има по темата и човек малко си отдъхва като прочете нещо по-нормално. Благодаря Ви за интересната публикация. Ще следя блога Ви по-често, продължавайте и за напред в същия дух.

Leave a Response

*